tisdag 8 mars 2011

Gluten och provresultat - En intressant redogörelse!


 
En kvinna skickar ett mail (2011) till mig om hennes sjuka mamma som påverkats av gluten som börjat se effekter av ett glutenfritt leverne.

"Min mamma som nu är 61 har under många år haft problem med sköldkörteln, gikt och sarkoidos, vid sista läkarbesöket för mer än ett år sedan hade hon höga kalium och kalciumnivåer. 

Läkaren rekommenderade då borttagning av mejeriprodukter och allt annat som skulle kan ge höga halter av kalcium eller kalium. 

Hennes gikt orsakade svåra smärtor i hennes fingerleder och hon klagade ofta på njursmärtor.

Efter rekommendationer från annat håll om att prova glutenfri mat har nu större delen av mammas besvär avklingat, och hennes prover börjar hamna inom normala värden och läkaren är förbluffad över provresultaten.

Det har gått snart ett år sedan mamma började med glutenfritt."

 *Vill du läsa mer i ämnet samt hur kosten ligger till grund för mängder av sjukdomar, allergier och överkänsligheter så kan du göra det i den mest omfattande bok författaren Michael Håkansson släppte den 15 januari 2017. I augusti 2017 släpptes också Stora Kosthandboken.

Du hittar dem här: Hälsoproblem & sjukdomar orsakade av vad vi äter




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar