tisdag 8 mars 2011

Glutenfri kost och trötthet

Många som övergått till gluten/laktosfri kost (ev även mejerifri kost) upplever en "kick" och förbättringar första månaden, men att sedan en "trötthet" kan komma smygande.

Orsaken till denna "trötthet" är att kroppen förbrukar stora mängder av zink i läkningsprocessen av den skadade tarmen.

Zinktillskott är att rekommendera, gärna ett intag av minst 40mg/dag (vuxen) i 2 månader (utöver vitamineraler) vid start av 
gluten/laktosfri kost.


Återkommer tröttheten går det bra att inta zinktillskott ytterligare i perioder om 1 månad i taget och se om tröttheten försvinner.


Not *Böckerna "Gluten och mjölk-källan till moderna sjukdomar" är nu klara och den rekommenderas varmt för alla som vill fördjupa sig i ämnet och söka svar för eventuella sjukdomstillstånd och hur kostomläggning kan påverka detta positivt.


 Du hittar dem här: sundhetsbutiken


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar