torsdag 17 mars 2011

Varning för hydrolyserat vegetabiliskt protein - HVP - glutenkälla!



 En varning! hydrolyserat vegetabiliskt protein - källa till gluten.


Jag har fått in ett flertal rapporter som gäller "hydrolyserat vegetabiliskt protein" kan vara gjort av både vete och soja, men vetet är populärast i Europa. Om HVP kommer från soja måste det anges i innehållsförteckningen.

Dom biverkningar jag fått in rapporter om så är det riktigt illa, hos familjer som levt lång tid på glutenfritt har fått kraftiga reaktioner typ "maginfluensa" med kräkningar som håller i runt 6-10 timmar.

Har hittats i rökt skinka, bog och flera färdigrätter.

*Vill du läsa mer i ämnet samt hur kosten ligger till grund för mängder av sjukdomar, allergier och överkänsligheter så kan du göra det i den mest omfattande bok författaren Michael Håkansson släppte den 15 januari 2017. I augusti 2017 släpptes också Stora Kosthandboken.

Du hittar dem här: Hälsoproblem & sjukdomar orsakade av vad vi äter



2 kommentarer:

  1. Innebär det att det inte måste anges i innehållsförteckningen om det är av vete?

    SvaraRadera
  2. Ibland kan det vara lite si och så med märkninbgen

    SvaraRadera