torsdag 23 juni 2011

Husdjur och människor drabbas båda av moderna sjukdomar! Glutenintolerans.



Djuren i människans vård och deras mat

Djurmatsindustrin blandar in mer och mer skadligt spannmål som bl.a vete och korn i fodret (av ekonomiska skäl och större förtjänst) och vi ser nu en ökning av moderna ”mänskliga” sjukdomar hos även våra husdjur! 
Här torde nu varningsklockor ringa om spannmålets förrädiska egenskaper som alstrare av många nya sjukdomar hos människa och djur, att spannmålet är boven som förstör matsmältningssystemet och rejält påverkar immunförsvaret negativt!


Hundägare gör sitt bästa för att tillgodose näringsbehoven hos sina husdjur. Lite är dom medvetna om att dom gör dåliga val i val av kost och  näring som starkt kan bidra till födoämnesallergier. Hundar är benägna att utveckla allergiska reaktioner mot vetebaserad mat. Det är relativt lätt att bromsa effekterna av en sådan allergi genom enkel behandling och förebyggande metoder.

                                           Bilden ovan från Royal Canin Energy 4300

Plötsligt ändrade förhållanden såsom höftledsdysplasi, armbågs- och axelbesvär, diskbesvär, brister i ligament och även hjärt/hjärtklaffsbesvär  har alla sina förklaringar. Alla dessa problem orsakas genom att inte brosk och bindväv, som båda är uppbyggda på liknande sätt består av kalcium och kollagen. Kollagen är byggstenen i de flesta av ditt skelettets stödstrukturer.


En viktig komponent i kollagen är C-vitamin. Förklaringen är att kalcium och C-vitamin absorberas av tolvfingertarmen, då är det lätt att se att bristande mängder av dessa i den dagliga kosten vid en störning i deras upptag/absorption som automatiskt kommer att påverka  skelettstrukturerna.


Föreställ dig att en schäfervalp börjar att äta ett vete, korn, majs eller soja-baserad kost från det ögonblick den är avvand från modersmjölken. Om då otillräckliga mängder  kalcium och C-vitamin absorberas, vad är chanserna att dess höfter, armbågar, ryggrad, och andra brosk strukturer ska bildas på rätt sätt?

De flesta människor som känner till hundar vet att rasen har ett rykte om höftledsdysplasi.


Men samtidigt har dom också oftast allvarliga allergier och andra immun-relaterade sjukdomar i bakgrunden. Detta är naturligtvis ingen tillfällighet. Det är underförstått att allergier uppstår när tarmen är skadad (som hos människan) då är det lätt att se varför dom problemraser som Schäfer, Cocker Spaniel, Shih Tzu, och andra har sina "genetiska" tendenser som allergiska hudbesvär och öronproblem, ortopediska avvikelser, intervertebrala brister i diskar och ofta utvecklar cancer. 

Återigen är Pandoras ask öppnad och släppts loss på dessa stackars raser genom en grundläggande mekanism: undernäring via malabsorption (försämrat näringsupptag) som sker i tolvfingertarmen.

Tamhunden härstammar från vargen. De skiljer sig bara 1 % till 2 % i deras gensekvenser.
Vargar och hundar har också identiska matsmältningskanaler.
Hundar är rovdjur, vilket innebär att de främst äter kött.
Kommersiella hundfoder innehåller massor av vete och korn.
Korn är mycket svårt att smälta för hundar och människor, vetet och korn innehåller glutenproteinet.

Den perfekta kosten att förbereda för din hund är främst kött, ben, inre organ, ägg (alla råvaror). Dessutom gillar och äter en varg maginnehållet på sitt byte. Detta innehåller halvsmälta grönsaker som är rika på vitaminer och mineraler. Så kan du också ge din hund grönsaker. Detta verkar vara en viktig bit, eftersom vargen vet detta instinktivt.

Många hundar lider av gasbildning, dålig mage, dålig hy och dör ofta av cancer. Har du någonsin undrat varför bara människor och deras husdjur får cancer? Titta i naturen, där djuren äter det som naturen ger, cancer och dessa moderna sjukdomar är så gott som obefintliga.
Om glutenintolerans hos hundar inte behandlas kan det leda till andra medicinska problem, precis som hos människan. Några rapporterade förhållanden som kan uppstå är bland annat epilepsi, artrit, hepatit, pankreatit och svåra allergiska reaktioner. Hundar med glutenallergi kan också bli mer mottagliga för sjukdomar som Addison, Cushings, hypertyreos och fler autoimmuna sjukdomar, precis som hos människan

Man har även sett fall där celiaki utvecklats hos hundar.

Hos katter har man nu sett en ökning av Gravés sjukdom (hypertyeros)

Vete som är nummer ett när det gäller hund- och kattmats allergen. Tack vare vetet och kornets stora användning och överflöd  så ersattes majsbaserad kost snabbt med vete och korn, och den efterföljande nedgången i våra husdjurs hälsa började precis som hos människan. Veterinärer fann sig själva undrande varför immunsystemet hos hunden och katten började påverkas och sjukdomar började accelerera till allt från förvärrade allergier till en snabb ökning av immunmedierade sjukdomar.

Individer inom veterinäryrket är lika kortsynta/trångsynta som den medicinska professionen är idag om konsekvenserna av att konsumera födoämnesallergener som huvuddel av kosten. Man ska inte heller glömma bort att många veterinärer har en betydande del av sin inkomst från försäljning av djurfoder och man kanske inte "biter den hand som föder."

Dessa är de vanligaste symtomen på glutenallergi hos hundar som kan påverka beteende och temperament hos hunden:

Flagnande och kliande hud
Inflammerade öron
Ögonbesvär/problem
Kontinuerlig slickande av tassar
Skakar på huvudet hela tiden
Lös mage
Letargi
Plötslig viktminskning
Hypertoni
Idiopatisk epilepsi
Krampanfall
Ataxi (gluteninducerad)
Kroniska öroninflammationer
Nysningar
Kräkningar
Frekvent avföring
Gas
Beteendeförändringar
Anal klåda

Kattsjukdomar i modern tid:

Autoimmuna sjukdomar
Hypertoni (högt blodtryck)
Diabetes/Diabetes mellitus
Kardiomyopati
Lymfomcancer
Anemier
Pankreasinsufficens
Astma/Bronkit
Luftvägsbesvär
Lunginflammation
Hjärtsjukdomar/Besvär
Njursvikt/Akut njursvikt
Njursten
Hypotyeros/Hypertyreoidism
Gravés sjukdom/Giftstruma/Basedows sjukdom/Sköldkörtelrubbning
Beteendestörningar
Epilepsi/kampanfall
Stroke
Humörsvängningar
Autoimmuna hudsjukdomar
Cancer/tumörer i matsmältningssystem
Inflammatorisk tarmsjukdom
Basalcellscancer
Kolit
Undervikt/övervikt
Ryggmärgsbråck
Diarré/Förstoppning
Urinrörsförträngningar
Ataxi (gluteninducerad)
Gångsvårigheter
Nedsatt immunförsvar






Laktosintolerans, ett ganska vanlig matsmältningsproblem hos sällskapsdjur, orsakas av en oförmåga att smälta laktos (en sockerart som finns i mjölk), eftersom djuret saknar enzymet "laktas" i tunntarmen. De kliniska konsekvenserna av denna sjukdom är intestinala obehag och diarré. Hund-och kattägare bör vara medvetna om dessa kliniska tecken så att de kan ta bort mjölkprodukterna från sina husdjurs kost om de misstänker att laktosintolerans kan vara ett problem.

Symtom på laktosintolerans:

De vanligaste yttre tecken på laktosintolerans hos hundar är buksmärtor, uppblåsthet, illamående, kräkningar och diarré. Ofta dricker hundar stora mängder av vatten vid laktosintolerans, eftersom diarré och kräkningar i samband med sjukdomen kan orsaka uttorkning och därmed törst.

Laktosintolerans är en negativ reaktion på mjölk och mjölkprodukter, men det är egentligen inte någon allergisk reaktion. Födoämnesallergier är biverkningar av mat som innehåller någon olämpliga svaret från djurets immunförsvar. Matintolerans är ett onormal fysiologiskt svar på ett livsmedel eller en livsmedelstillsats som inte involverar immunförsvaret. 

Eftersom de kliniska tecknen på matintolerans kan härma de som vanligen förknippas med födoämnesallergier, är det ofta som de två förväxlas. Till exempel, om en hund eller katt som slickar sina tassar eller gnider sitt ansikte mot golvet, kan bero på att dess hud bli irriterad och kliande. Detta kan bero på laktosintolerans om mjölkprodukter är en stapelvara i djurets diet, eller det kan orsakas av en immunologisk födoämnesallergi.

Olika mejeriprodukter kan påverka olika hundar på olika sätt. Ost, till exempel, kan orsaka förstoppning hos vissa djur med laktosintolerans. Detta kan leda till hund eller katt  producerar endast lite, hård och torr avföring. Många ägare komplettera sina husdjurs kost med yoghurt eller keso utan negativa konsekvenser. Även valpar och kattungar som tolererar modersmjölken kan utveckla laktosintolerans - speciellt till komjölk, som har högre laktos nivåer än mjölk från tiken eller honkatt. 

En tumregel för en hund eller katt ägare är att begränsa eller helt enkelt eliminera mejeriprodukter från sina husdjurs kost om laktosintolerans misstänks.

Ser man inte dessa tydliga kopplingar människa-djur och spannmålsskadorna torde man vara blind på båda ögonen.

Så läs ordentligt på förpackningen du vill köpa, googla och läs omdöme om olika tillverkare och deras matsortiment! En sak ska man ha klart för sig, att den mat som säljs i t.ex djuraffärer många gånger inte är bättre än den som säljs i dagligvaruhandeln, den är oftast bara dyrare pga fabrikantens "välkända" namn.

*Vill du veta mer om hur ditt husdjur kan påverkas av fodret liksom människan? Då ska du läsa boken som släpptes 15 januari 2017 "Hälsobesvär & sjukdomar av Michael Håkansson som även lyfter frågan om djurens hälsa och spannmålet och hur de drabbas av den industriellt framställda maten.

Du hittar boken hos: Bokrelease 2017




tisdag 21 juni 2011

Medicinska Brödraskapet svänger från lögn till sanning om glutenintolerans !


Då mer och mer information når folket blir det allt svårare för "Eliten" att underhålla sina mångåriga lögner för att skydda sina positioner, höga löner, anslag och att dölja livsmedelsindustrins bedrägerier mot befolkningen.



En utländsk professor sade följande kloka ord och sanning vid en intervju 2010: " varför säger inte läkarkåren sanningen ? då kunde 80% av patienterna gått hem från sjukhusen varje dag"

Enorma belopp kunde sparas av Landstingen och staten om man rensar upp i träsket och direkt sparkar onödiga "forskare/forskarteam" och "medicinsk fakultet" som inte fyller någon egentlig funktion mer än att äta i sig stora kapitalbelopp. 

Docenten David Agardh Medicinska fakulteten i Lund och vid Celiaki och Diabetesenheten och tillika överläkare vid barnkliniken i Malmö, går nu ut i SvD med små "skräddarsydda" sanningar om glutenintoleransen hos barn genom "Teddystudien" , denna "nya" information är ju "självklart" inget man "vetat om" tidigare...eller hur?


Ett intressant fall av hur man döljer grundorsaken och samarbetar inom "kåren"kan man tydligt se i ett fall där livsmedelsindustrins mångåriga bedrägerier plötsligt avslöjade sig i fallet med patienten Birgitta.

I det fallet kontaktades docenten David Agardh på Lunds universitetssjukhus under 2007 (på uppmaning av SvT Uppdrag Granskning) av maken till patienten Birgitta för att söka hjälp för sin sjuka fru.


David Agardh insåg nog snabbt genom makens beskrivning att det handlade om sviterna av en livslång glutenintolerans/celiaki, men han sade inget (patienten då ovetande om sin sjukdom) och "bollade" snabbt över ärendet till Leif Groop professor vid Medicinska fakulteten i Lund (alltså den som bäst kunde ljuga för patienten) genom sin höga ställning som professor.


Professor Leif Groop fick innan besöket 2007 mottaga ett gediget underlag av röntgenbilder, prover och en detaljerad sjukdomsbeskrivning.Troligen insåg även Leif Groop snabbt att här gäller det att hålla ihop inom kåren, annars kunde många kollegor kommit på skam genom en grav och nästintill kriminell inkompetens som uppvisats under alla år patienten Birgitta med tydliga tecken sökt hjälp inom vårdapparaten.

När patienten Birgitta efter många om och men fick träffa den lärde professor Leif Groop så hade han inga svar att ge och uppträdde fullständigt ovetande, grimaserade krystat och undvek så gott han kunde med att svara på patientens besvärande frågor....(hela besöket bandades med dold mikrofon)

Dock sände den "ovetande" professorn Leif Groop en remiss till kollegan professor Kristina Åkesson vid ortopeden i Malmö.


När dom båda professorerna började ana att patienten och maken förstått bedrägeriet, och att patienten nu försökte söka hjälp på annat håll, så hörde man snabbt av sig via sekreterare och "insisterade på det bestämdaste" att patienten skulle "snarast" infinna sig hos Kristina Åkesson på MAS i Malmö.

Maken svarade då att: "be professor Leif Groop att ta tillbaka sin remiss från professor Kristina Åkesson i Malmö och lämna följande meddelande till professor Groop: " det är nu dags att sluta hålla läkarkåren på Ljungby Lasarett under armarna och istället ge patienten sanningen"

Patienten Birgitta fick 2007 sin "förbjudna" diagnos (glutenintolerans/celiaki) på 5 minuter av en privatläkare i ett annat län, dit inte det berörda landstingets tentakler nådde fram för att kunna stoppa hjälp till Birgitta...och rädda läkarnas ansikte på Ljungby lasarett som utsatt henne för vanvård i åtskilliga år.

Ett tydligt exempel på bedrägerierna från det "medicinska brödraskapet" för att dölja sviterna av just livsmedelsindustrins allvarliga verkningar.

Här är en länk där du kan se en film i flera delar om det skakande fallet och hur långt man är beredda att gå för att dölja sanningen för befolkningen hur man tystade ner allt med hjälp från allra högsta ort och en av samhällets stöttepelare:  Fallet med patienten Birgitta








torsdag 16 juni 2011

Födoämnesallergi-Intolerans-Källor till gluten-kasein


En enkel liten sammanställning att tänka på om man vill undvika gluten och mjölkprodukter.

Källor till gluten är:
- Allt som innehåller vete, korn, råg, havre (havre kan i vissa fall accepteras av glutenintoleranta) och spelt (en art av vete som odlas i delar av Europa sedan urminnes tider, och nu ofta är en "hälsokost").
- Allt som innehåller orden gluten, gliadin och glutenin.
- Livsmedel som uppger att de kan innehålla spår av vete /korn/råg/havre och gluten.
- Maltodextrin / malt (om det inte sägs det härrör från ris eller majs).
- Sojasås (såvida det inte anges glutenfri).
- Flingor/cornflakes (om det inte sägs att den är glutenfri och / eller härrör från ris eller majs).
- Hydrolyserat vegetabiliskt protein (HVP).
- Bulgur, couscous, durumvete, dinkel, kamut, mannagryn och rågvete.

Källor till kasein inkluderar:
-Allt som innehåller mjölk,(även skummjölkspulver) yoghurt, ost, smör, grädde, glass, getmjölks framställda produkter, mm
-Torr mjölksubstans.
-Vassle.
-Sojaost kan innehålla kaseinat.
-Allt som säger kasein eller kaseinat.

*Komjölk är världens mest överskattade livsmedel - Endast lämpat för kons kalv!

Det finns bevis för att hormoner från kon som återfinns i mejeriprodukter  hämmar/blockerar kalciumupptaget hos människan.

Massor av friska barn klarar sig utmärkt utan mjölken, det är inte mjölken barnen behöver utan kalcium.

Vanliga födoämnesallergi och intolerans symtom / tecken:

-Ökad slemproduktion i svalg, regelbundet harkel, hosta

-Luftvägsbesvär (ibland akuta - histaminrelaterade)

-Klåda på tungan eller fläckig tunga

-Mörka områden och / eller blå, svart eller rosa cirklar runt ögonen

-Kliande näsa

-Nästäppa eller postnasalt dropp

-Röda ögon, näsa, ansikte

-Onormalt röda kinder / näsa och / eller rodnader i ansiktet

-Öron (rött till synes utan anledning)

- Klåda/irritation i ögonvrå/ögon

- Hudproblem (eksem, utslag eller blek ring runt mun, dermatit, klåda, "brännande" känsla i huden, myrkrypningar under huden, stel hud, histaminrelaterat etc)

-Diarré eller lös avföring eller förstoppning

-Magsmärtor, uppkördhet, illamående, direkta toalettbesök efter måltider

-Ökad frekvens av avföring

-Känslan av att må bäst av att hoppa över måltider

-Olust känsla inför vissa livsmedel

-Oförklarliga intermittent, plötsligt irritabilitet, depression, hyperaktivitet, ångest, ilska, gråt, fnittrande, raseri, vulgaritet, vill inte bli berörd

- Plötsliga och oförklarliga förändringar i gång, läsa, skriva, tala

-Trötthet /slö

*Vill du läsa mer i ämnet samt hur kosten ligger till grund för mängder av sjukdomar, allergier och överkänsligheter så kan du göra det i den mest omfattande bok författaren Michael Håkansson släppte den 15 januari 2017. I augusti 2017 släpptes också Stora Kosthandboken.

Du hittar dem här: Hälsoproblem & sjukdomar orsakade av vad vi äter








onsdag 15 juni 2011

20 direkta anledningar att testas för glutenintolerans/celiaki!


Som jag tidigare påtalat är varken blodprov eller tarmbiopsi 100 % tillförlitligt och här är det egentligen upp till var och en, antingen litar man blint på provresultaten eller tar man ett eget beslut.

Här nedan är direkta anledningar att misstänka glutenintolerans/celiaki och att göra ett övervägande att införa en strikt gluten/laktosfri kost, (eventuellt slopa mejeriprodukter helt) för att själv utvärdera resultatet.

(Kom ihåg! 100% strikt kost gäller, det går inte att "fuska" med t.ex en liten kaka då och då!)

Direkta anledningar att misstänka intolerans mot gluten eller glutenkänslighet:
 
*En familjemedlem har fått diagnosen celiaki / glutenintolerans eller en sjukdom som är associerad med celiaki /glutenintolerans.
*Gastrointestinala besvär, såsom diarré, förstoppning eller växlande, IBS, buksmärta, illamående, kräkningar, avföring som är illaluktande, stor volym, och /eller flytande, sura uppstötningar, uppblåsthet, gas, rapningar / rapningar, etc.
*Hudbesvär: hudutslag (med blåsor som vid Dermatitis herpetiformis), eksem, psoriasis, vitiligo, "allergi" för produkter som vidrör huden.
*Diagnos av annan sjukdom / tillstånd som kan relateras till gluten eller "går i familjen", till exempel någon form av artrit, multipel skleros, fibromyalgi, diabetes, kroniskt trötthetssyndrom, sköldkörtel problem eller adrenala frågor.
*Anemi.
*För kvinnor, gynekologiska /obstetriska besvär som premenstruella störningar, svåra menstruationer, endometrios, barnlöshet, svåra graviditeter, missfall, dödfödda, hormonrubbningar, och tidig menopaus.
*Neurologiska och psykologiska besvär, såsom depression, kramper / epilepsi, ADD / ADHD, inlärningssvårigheter, autism, stickningar / domningar (neuropati), bipolär sjukdom, irritabilitet / "dåligt humör," schizofreni, inlärningssvårigheter, transliknande episoder, ångest /panikattacker, OCD, demens /alzheimers, ataxi, restless legs syndrom.
*Osteoporos eller osteopeni.
*Sömnlöshet och /eller andra sömnbesvär.
*Ofta huvudvärk (t.ex. spänning /sinus /migrän)
*Organ: t.ex. blindtarmsinflammation, gallblåsa, njure, leverproblem.
*Andra födoämnesallergier: såsom laktosintolerans (direkt knutet till glutenintolerans/celiaki).
*Vikt problem: (undervikt och kan inte gå upp i vikt lätt eller genomsnittligt vikt / övervikt och kan inte gå ner i vikt).
*Täta infektioner / sjukdomar: Hals / halsfluss, luftrörskatarr, luftvägsbesvär, öroninfektioner, "virus", "influensa".
*Downs syndrom (det stora flertalet har i tester uppvisat glutenintolerans).
*Cancer: Särskilt mage, pankreas, lymfom.
*Ofta förekommande eller ständig trötthet.
*Cankerskav /sår i munnen.
*Hos barn: utvecklingsstörningar/växtproblem, försenad utveckling (t.ex tal, puberteten), kortväxthet, utspänd buk, värk ben / smärta (t.ex. "växtvärk"), irritabilitet.
*Astma.
*Hår:(t.ex. håravfall / kala fläckar /alopeci).
*Blodtrycksbesvär: (lågt eller högt).
*Dentala besvär: (t.ex. missfärgade tänder /emaljdefekter).
*Sjögrens syndrom.

*Vill du läsa mer i ämnet samt hur kosten ligger till grund för mängder av sjukdomar, allergier och överkänsligheter så kan du göra det i den mest omfattande bok författaren Michael Håkansson släppte den 15 januari 2017. I augusti 2017 släpptes också Stora Kosthandboken.

Du hittar dem här: Hälsoproblem & sjukdomar orsakade av vad vi äter







lördag 4 juni 2011

Svenska Celiakiförbundet ger dig inte sanningen! Håller en lögn levande!



Svenska Celiakiförbundet har inga ärliga avsikter att ge dig den VERKLIGA sanningen, utan den finns bara till för att hålla den etablerade lögnen fortsatt levande att endast  1% (EN) av folket är drabbat, hålla kritik och svar inom gruppen av egna medlemmar, detta kan jag direkt härleda och grunda till att själv tidigare varit medlem under flera år samt även från från intervjuer och utsagor från ett stort antal andra medlemmar

Samhällets styrning för övrigt fungerar likadant nästa överallt, ta t.ex fackförbundet Kommunal, här ser du samma mönster, du får en tidning som medlem och i den tidningen kan du läsa eller skriva av dig ilska och kritik i  små insändare eller debattinlägg...men du kommer inte längre än till medlemmarnas ögon och öron...det stannar inom förbundet av egna medlemmar.

Fler förbund och föreningar har "skapats" för att hålla debatten och kopplingarna till skadorna av spannmålet borta från medborgarna i samhället, som t.ex Astma & Allergi förbundet, Demens förbundet, Ehler-Danlossyndrom riksförbund, Reumatikerförbundet, Hjärt & Lungsjukas Riks Förbund, Riksföreningen för ME-patienter (trötthetssyndrom), osv, osv...perfekta instrument för vår stat att hålla besvär och "information" inom grupperna...att inte låta folket se "kopplingarna" till den verkliga sjukdomsalstraren.

Celiakiförbundet har en "generalsekreterare"! (från vårdapparaten) och bara här måste varningsklockor börja ringa att något är FEL! Tilläggas kan att denna själva inte lider av celiaki!

Svenska Celiakiförbundet hjälper INGEN, du får en tidning i din brevlåda som du betalar dyrt för, men som sagt ingen AKTIV hjälp.

I Svenska Celiakiförbundets tidning "Bulletinen" eller på hemsidan visas inga sjuka människor upp eller bilder på allvarliga skador som Gluten orsakar, istället får du se en idyll av friska välmående vackra människor med stora leenden och kritvita tänder.


Celiakiförbundet och läkarkår står varandra nära, här är ett exempel:

2009 träffades 200 läkare och dietister från hela landet på Grand Hotell i Stockholm och blandade föreläsning med mingel. Man hade på agendan: "Celiaki-från ovanlig barnsjukdom till ett folkhälsoproblem".

Svenska Barnläkarföreningen arrangerade dagen och Svenska Celiakiförbundet "deltog" praktiskt i arrangemanget.

TROTS att Svenska Celiakiförbundet har 24000 medlemmar! OCH samarbetar med läkarkår görs INGA nämnvärda större framsteg...Antalet sjuka i glutenrelaterade sjukdomar bara stiger år efter år...

Svenska Celiakiförbundets med fler förbund och föreningar för sjuka (av spannmål) och deras trovärdighet kan anses förbrukad...med råge...många låter sig nog inte luras längre i upplysta tider.