torsdag 27 oktober 2011

Glutenintolerans - celiaki - provtagning - bristsymptom - markör - sjukdomstillstånd




Mår du oförklarligt dåligt ska du be din läkare om följande verkligen relevanta provtagningar:

Kontroll:

Järn

Folat (folsyra)

Uppvisar järn och folat låga värden ÄR detta en direkt markör för celiaki/glutenintolerans!

Du ska även be om:

Kontroll av homocystein (bla B-vitaminbrister) Höga nivåer av homocystein ÄR brist.

Kontroll av zink (enormt viktig mineral) Vid glutenintolerans/celiaki uppvisas nästan alltid låga nivåer av zink !

Till sist kan du även be om en kontroll av D-vitamin nivåerna (doktorn brukar skylla på dyrt prov)

Jag vill även påpeka att intolerans mot komjölksprodukter även ger en slät tarmslemhinna som som vid celiaki och ger samma näringsbrister (kombinationen celiaki och komjölksintolerans kan vara förödande)

I regel tål vi allt sämre komjölken och alla produkter knutna här till för varje ny generation som föds, därför rekommenderas att vid långvariga sjukdomstillstånd och bristtillstånd att ta bort all spannmål och komjölk ur kosten.

Var ENVIS med att få alla ovanstående prover tagna då det egentligen är dom enda relevanta och som direkt visar upp en skadad tarm och näringsbrister !


Du kan även begära en kontroll om hur sköldkörtelfunktionen (kroppens termostat) är (påverkad vid celiaki-näringsbrist) för att kontrollera hypotyreos eller hypertyreos (under/över funktion). Sköldkörteln är kroppens egen termostat.

Begär följande provtagning:


S-TSH (tyroidea stimulanshormon), S-T3 fritt (trijodtyronin) samt S-T4 fritt (tetrajodtyronin)


*Vill du läsa mer i ämnet om den processade mjölkens och det moderna spannmålets skadlighet kan du göra det i boken "de vita gifterna - Gluten och Mjölk" Del 1 som du finner här: sundhetsbutiken