tisdag 12 mars 2013

2 fantastiskt bra receptböcker för en glutenfri kost!


2 fantastiskt bra böcker av Mariann Andersson med recept på massor av väldigt goda matbröd och andra glutenfria bakverk . Ett perfekt alternativ när man brukar en glutenfri kost och för den som inte tål den ”glutenfria” vetestärkelse som tyvärr genomsyrar mängder av glutenfria produkter.


Mariann använder genomgående kokosnötsmjölet som ger ett fantastiskt gott och bra slutresultat.
Övrigt väldigt hälsosamma beståndsdelar i recepten är linfrö, sesamfrö, pumpafrö, mandelmjöl som ger en injektion av nyttiga mineraler vilket är behövligt vid en glutenfri kost.
Min egen favorit i boken Baka matbröd med LCHF är grovlimpan som är väldigt mättande och god och favoriten i boken Baka med LCHF är kärleksmums.


Alla recepten i båda böckerna är helt glutenfria men en del recept innehåller mejeri och där man kan byta ut en del av mejeri mot te.x: mjölkfritt smör, risgrädde, havregrädde, mejerifri vaniljvisp, vatten med mera och man kan själv experimentera och prova sig fram här.
Jag kan bara lämna goda vitsord till Mariann och rekommendera att man införskaffar båda böckerna.

Baka matbröd med LCHF har ISBNnr: 9789174242904 och kan beställas här: Adlibris
eller: Bokus

Baka med LCHF har ISBNnr: 9789174242560 och kan beställas här: Adlibris eller: Bokus

Länk till Mariannes hemsida : Mariannes LCHF mat&bak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar