tisdag 9 juni 2015

Expert i näringslivets tjänst - En annons för brödbolagen?

Fick ett mail för några dagar sedan med en länk till tidningen Metro där överläkaren Anneli Ivarsson propagerar för gluten.

Anneli Ivarsson har själv köpt boktrilogin "Gluten och mjölk" för något år sedan, och kort efter detta gick hon ut i media och skrev att hon: "hittat att industrin tillsätter extra gluten i bakverk och mjöl vilket inte var bra"

Just detta tar bok 1 i serien upp, och kommer av en kartläggning som författaren gjort redan 2011 när han undersökte saken genom intervjuer med olika bagerier och kvarnar, men givetvis gav inte överläkare Ivarsson någon som helst creed eller feedback att hon läst och fått informationen från denna bok.

Hon har i denna nya artikel justerat uttalandet en aning:
"
– Jag är emot det specialbehandlade glutenpulvret som används i halvfabrikat och visst industritillverkat bröd. Det finns inga bevis för att det är dåligt, men det finns starka anledningar att tro det.
– Jag uppmanar kunder att välja bort mat som innehåller glutenpulver."

Den artikel som nu återfinns i tidningen Metro med Anneli Ivarsson ger direkt intrycket av att det är en ren annons (propaganda) för Pågens eller varför inte för hela brödindustrin...man upphör inte att förvånas...


Ni minns säkert när Socialstyrelsen och Brödinstitutet gick ut i en kampanj för en del år sedan att "6-8 skivor bröd om dagen var bra för hälsan" ...Nu tar man till "experter" i marknadsföringen...och en del kan säkert låta sig luras.


http://www.metro.se/nyheter/experten-meningslost-att-ata-glutenfritt-om-man-inte-ar-intolerant/EVHofa!qJ2y2sKttQcI/

* Vill du veta hur det verkligen ligger till och hur kosten påverkar oss och vilka sjukdomar och besvär den kan vara upphov till? Då ska du läsa: " Hälsoproblem & sjukdomar orsakade av vad vi äter" (2017). I augusti 2017 släppts också Stora Kosthandboken.

Du hittar böckerna här: Bokrelease 2017 









onsdag 3 juni 2015

Upprörd 91-åring talar ut!

Ett utdrag från "övrigt" i bok 2 av boktrilogin "Gluten och mjölk-källan till moderna sjukdomar":

En artikel i en norsk tidning berättar om Lia, en kvinna som är i toppform trots en ålder av 91 år. Hon har i årtionden odlat sin egen mat, men vad som var mest förvånande var det hon sade om modern utfodring av kor. Det tillsätts nämligen myrsyra i höet, och den gamla damen säger att av den anledningen kan man se en tydlig koppling mellan användningen av myrsyra och skälen till att fler och fler människor får diabetes, ADHD och allergier.

Myrsyra var något man började använda i djurfoder under 1940-talet, och sedan dess har diabetesstatistiken skjutit i höjden. Denna metod är något som även de ekologiska jordbrukarna också använder sig av.
- ”När barn föds med allergier bör mammas kostvanor och djurfodret få en mycket större uppmärksamhet än det har i dag”, hävdar Lia. Hon anser att detta är en förutsättning om man vill begränsa den ökande sjukdomsutvecklingen.

- ”Det finns säkert ekonomiska intressen som gör att man väljer att använda myrsyra i djurfoder. Myndigheterna är inte intresserade av input och lösningar som kan förändra trenden. Det är det enda sättet jag kan förstå saken på, det är bristen på vilja att lyssna eller total avsaknad av en önskan att hitta en lösning för detta”, säger en upprörd 91-åring.
Kons juver börjar bli som en njure som utsöndrar föroreningar genom mjölken

- ”Innan fyrtiotalet, när de gav hö till kor, var det inte nödvändigt att pastörisera mjölken. Gräset var grönt och fint, och klöverblad och örter var bevarade. Mjölken var både hälsosam och god. Men den moderna mjölken, till stor del baserad på hö inplastat redan på åkern i stora runda bollar eller hö lagt i silo och behandlat med myrsyra, sätter sina spår i smaken. Mjölken fick en bismak. Jag valde i stället att köpa mjölk direkt från en gård som inte använde ensilage”, säger Lia.

Efter ett tag fick Lia ont i ögat, utan att förstå varför. Hon besökte en optiker men han lyckades inte uppmäta några fel på hennes ögon och frågade i stället om hon hade diabetes.

- ”Lite senare gick jag tillbaks till mjölkgården och fick då reda på att fodret till kor inte var som förr. Människor hade strävat efter att bäst bevara höet och hade valt att utnyttja ett nytt bevarade i höbalar i stället för att som klassiskt hässja höet och låta det lufttorka. Det gick då upp ett ljus för mig. Jag tar snabbt bort mjölken ur min kost och det dröjde inte särskilt länge innan ögonbesvären var borta”, säger Lia, som tror har de som äter hälsosamt för en potentiell sockersjukdom istället bör fokusera på mat där myrsyra inte ingår i djurens foder.

Ingrid har dyrkat sin egenodlade mat i 50 år. Hon hävdar att hon undgått sjukdomar som t.ex diabetes och att hon ”ätit” sig frisk från moderna sjukdomar och lidande.

- ”Det finns ingen ren mat att få längre”. Hon är trött på att läsa om en exploderande sjukdomsstatistik och hjälplösa forskare och hälsomyndigheter som undrar varför fler och fler idag får diabetes, ADHD och allergier – ”Det borde vara uppenbart”, säger Lia.


*Myrsyra: Acidum Formicicum, HCOOH, en färglös vätska kokar vid 101° C och har en stickande, genomträngande lukt. Myrsyra göras genom oxidation av metanol, man skapar ett natriumsalt och myrsyran frigörs genom destillation med svavelsyra.

Myrsyra är till skillnad från de flesta andra karboxylsyror en relativt stark syra och bör därför handskas med försiktighet. Myrsyra är precis som ättiksyra löslig i vatten och är även löslig i många andra organiska lösningsmedel. Vid kontakt med myrsyra på kroppen (speciellt ögonen) kan frätsår skapas. Myrsyra är inte giftig, men om man dricker syran kan man få frätsår i strupen, vid olika koncentrationer är myrsyra olika farligt. 

Myrsyra används bland annat inom jordbruket genom ensilering av gräs för lagring som vinterfoder. Myrsyra förhindrar bland annat att det utvecklas bakteriekulturer i gräset, genom att sänka pH-värdet.

EnsilageNytt

Myrsyra Lantmännen

*Vill du veta mer om hur kosten påverkar oss? Då ska du läsa: "Hälsoproblem & sjukdomar orsakade av vad vi äter" (2017). I augusti 2017 släpptes Stora Kosthandboken.

Du hittar böckerna här: Bokrelease 2017