tisdag 8 mars 2011

Celiaki - Alzheimers och Parkinsons sjukdom

Glutenintolerans och celiaki skapar brister som i sin tur framkallar sjukdom

Subklinisk zinkbrist vid Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom.

För att utvärdera zinkstatus vid Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom, så valdes 29 patienter med Alzheimers sjukdom ut och 30 patienter med Parkinsons sjukdom. Alla i kontrollgruppen var äldre än 50 år.

Zink i blod och urin mättes.

Zink i urin uppmättes med standardiserad utspädning med hänsyn till innehåll av kreatinin.

Resultaten visade signifikant en lägre halt av zink i blodet hos patienterna med Alzheimers sjukdom och patienterna med Parkinson sjukdom.

Som de flesta vet så leder glutenintolerans/celiaki leder till zinkbrist...

Inflammatoriska reaktioner mot gluten kan även leda till att hjärnan förtvinar, ge nervskador, brist på näringsämnen, försämrade flöden i hjärnan, vaskulit (inflammation av blodkärl i hjärnan), och förändringar i den vita hjärnsubstansen.

Tyvärr är många läkare/forskare trångsynta för att glutenintolerans/celiaki faktiskt leder till mer än bara besvär från mag-tarmkanalen.


*Vill du läsa mer djupgående i ämnet samt hur kosten ligger till grund för mängder av sjukdomar, allergier och överkänsligheter så kan du göra det i den mest omfattande bok författaren Michael Håkansson släppte den 15 januari 2017. I augusti 2017 släpptes också Stora Kosthandboken.

Du hittar dem här: Hälsoproblem & sjukdomar orsakade av vad vi äter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar