tisdag 8 mars 2011

Lyckopiller-depression och Glutenintolerans

Celiaki och glutenintolerans påverkar och minskar förmågan att absorbera viktiga vitaminer som folsyra och B6. Studier har visat att låga nivåer av folat (folsyra) är förknippade med neurologiska och psykiska sjukdomar. En annan näringsbrist som kan spela en roll i depressioner är en brist på den essentiella aminosyran tryptofan. Personer med celiaki kan kanske inte absorbera tillräckligt av detta viktiga ämne. 

Tryptofan omvandlas i kroppen till serotonin. Serotonin är en kemikalie som hjälper till att reglera bland annat ditt humör. Låga nivåer av serotonin brukar samband med depressioner...Läs mina böcker och lär dig sammanhangen så förstår du att problemet går ofta att åtgärda via kosten. Risken är att om man äter lyckopiller under lång tid så kan det bli problem att sluta med dessa preparat då man tillvant hjärnanl.

Anafranil, cipramil, citalopram, escitalopram, fluoxetin, premalex, seroplex, venlafaxin och zoloft ingår i kategorin lyckopiller.


*Vill du läsa mer djupgående i ämnet samt hur kosten ligger till grund för mängder av sjukdomar, allergier och överkänsligheter så kan du göra det i den mest omfattande boken Hälsoproblem & sjukdomar orsakade av vad vi äter (2017). I augusti 2017 släpptes också Stora Kosthandboken.Båda böckerna uppdaterades i maj 2018.

Du hittar dem här: Hälsoproblem & sjukdomar orsakade av vad vi äter
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar