tisdag 8 mars 2011

Gallbesvär och Glutenintolerans - Celiaki

Gluten, kost och följdsjukdomar
Gallstensbesvären började accelerera under 60-70-80 talen pga den ökade exponeringen från gluten, fler nya mejeriprodukter och ökad konsumtion av animaliskt protein som  källor till kolesterol.
Skadan på tunntarmens slemhinna från specifikt gluten gör att den "kommunikation" som görs via slemhinnan till gallan att utsöndra fettlösande ämnen störs, gallans funktion blir störd med "gallbesvär" eller gallsten som följd mao en form av "förstockning".

Vid obduktioner på avlidna celiakipatienter kan man många gånger konstatera en näst intill "upprutten" gallblåsa....

*Vill du läsa betydligt mer djupgående i ämnet samt hur kosten ligger till grund för mängder av sjukdomar, allergier och överkänsligheter så kan du göra det i den mest omfattande bok författaren Michael Håkansson släppte den 15 januari 2017. I augusti 2017 släpptes också Stora Kosthandboken.

Du hittar dem här: Hälsoproblem & sjukdomar orsakade av vad vi äter


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar