tisdag 8 mars 2011

Hamburgerkedjor - pizzerior - bensinmackar - Gluten - exponering

Exponeringen för gluten har ökat sedan 50-talet, skadorna och följdsjukdomarna ökar hos befolkningen och det kryper allt längre ner i åldrarna...Celiaki blir en allt vanligare sjukdom.


Pizzeriorna har varit på stark frammarsch sedan 70-talet och mer än ofta används "Vetemjöl Special" i pizzadegarna, detta mjöl har en högre proteinhalt som ger den färdiga pizzan en hög halt av gluten. Den höga glutenhalten håller ihop degen bättre och gör det möjligt att göra pizzabotten tunnare.


Hur många i landet har inte ätit en pizza? Pizzaätandet har blivit fast etablerat  hos yngre generationer...

Etableringar runt om i landet av hamburgerrestauranger som snart finns på varje ort och är populärt bland yngre och dom som enkelt behöver något snabbt, enkelt och mättande.

Hamburgerkedjorna "lockar" även dom dom minsta med en leksak i sin barnmeny...

Bensinmackarna erbjuder "bakeoff" som breder ut till snart varje mack, säg vilken bensinmack som inte kan servera en korv i bröd, eller en bamse kanelbulle med kaffe...vilket kan vara svårt för många att motstå...
Korvbrödet, pizzan och hamburgerbrödet innehåller höga halter av gluten....*Vill du läsa mer i ämnet samt hur kosten ligger till grund för mängder av sjukdomar, allergier och överkänsligheter så kan du göra det i den mest omfattande bok författaren Michael Håkansson släppte den 15 januari 2017. I augusti 2017 släpptes också Stora Kosthandboken.

Du hittar dem här: Hälsoproblem & sjukdomar orsakade av vad vi äter


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar