tisdag 8 mars 2011

Laktosintolerans en följd av glutenintolerans - Celiaki

Laktosintolerans ett begrepp som ingår i dom moderna sjukdomarna!

Laktosintolerans beror på en tunntarmsskada orsakat av just gluten.
Enzymet laktas, som hjälper oss att smälta laktosen i mjölkprodukter, produceras i celler som finns i villi
(villi är en typ av vävnad i tunntarmen, bestående av runt 0,5–0,6 millimeter höga villi, som upptar näringsämnen).

När villi reduceras genom av intag av gluten och celiaki utvecklas, som påverkas villi och tarmslemhinnan och då kan  laktas inte längre produceras och patienten utvecklar laktosintolerans. Många celiakipatienter på glutenfri kost kan finna att när deras tarmslemhinna har läkt så återupptas laktasproduktionen, och de kan nu åter tåla laktoshaltiga produkter, men man bör ändå helst välja laktosfriaprodukter om möjligt och gärna också ohomogeniserade. Det absolut bästa är att i längden helt avstå från mejeriprodukter och då tänker jag främst på de kommersiella produkterna.

Återigen i spåren av glutenskadorna utvecklar läkemedelsbolagen mediciner, denna gång mot laktosintolerans och miljarderna rullar in på deras och läkarkårens konton...är det inte bättre att säga sanningen istället för att placera patienten under medicinoket?

*Vill du läsa mer noch fördjupa dig i ämnet samt hur kosten ligger till grund för mängder av sjukdomar, allergier och överkänsligheter så kan du göra det i den mest omfattande bok författaren Michael Håkansson släppte den 15 januari 2017. I augusti 2017 släpptes också Stora Kosthandboken.

Du hittar dem här: Hälsoproblem & sjukdomar orsakade av vad vi äterInga kommentarer:

Skicka en kommentar