tisdag 8 mars 2011

Övervikt - Glutenintolerans - Celiaki

I en utredning gjord på en försöksgrupp på 100 personer som har konstaterad skada av Gluten (celiaki) var nästan 30 % direkt överviktiga och en del av dessa på gränsen till feta. 

Många tror glutenintolerans/celiaki att det leder till avmagring vilket är fel och felinformerat av bl.a svensk vård.
Vid tarmskadan inträder olika brister och på en del personer resulterar detta i ett konstant sug efter godis, läsk ,sötsaker samt småätande.
Vid införandet av strikt glutenfri kost försvann sötsuget hos majoriteten och även vikten gick på rätt håll. Nya uppgifter som kan vara till gagn för många som lider av övervikt kan du läsa om i bl.a Stora Kosthandboken.


*Vill du läsa mer i ämnet samt hur kosten ligger till grund för mängder av sjukdomar, allergier och överkänsligheter så kan du göra det i den mest omfattande bok författaren Michael Håkansson släppte den 15 januari 2017. I augusti 2017 släpptes också Stora Kosthandboken.

Du hittar dem här: Hälsoproblem & sjukdomar orsakade av vad vi äter


 

1 kommentar:

  1. Ja, mer av detta riktigt VIKTIGT för folk att förstå, jag skrev lite om mina egna tankar o ideér om just detta, så jag tror absolut att det stämmer till 100% Av egen erfarenhet! Träning är inte det basala utan det är rätt kost o tillfrisknande av kroppens organ o system. När det är i balans o kroppen är harmonisk, blir träning något naturligt och inget tvång!! Därför funkar inte denna sjuka träningsmani o dieter. Det är en garanti för att misslyckas istället. När du svälter kroppen på ett sånt sjukt sätt, blir sockersuget sju resor värre, därför går du upp allt igen efter en tuff diet med träning.

    SvaraRadera