onsdag 16 maj 2012

Sojan och dess roll vid en allt tidigare pubertet

Det kommer allt fler alarmerande rapporter om sojan och dess roll i en allt tidigare pubertet hos flickor där pubertetens debutålder och tidig utveckling, accelererat sedan 80-90-talet.

Man larmar också om den negativa effekten på pojkars utveckling, samt sojans roll i den allt mer uppmärksammade försämringen av spermier hos män.

*Vill du läsa mer i ovan ämne samt hur kosten ligger till grund för mängder av sjukdomar, allergier och överkänsligheter så kan du göra det i den mest omfattande bok författaren Michael Håkansson släppte den 15 januari 2017. I augusti 2017 släpptes också Stora Kosthandboken.

Du hittar dem här: Hälsoproblem & sjukdomar orsakade av vad vi äter


5 kommentarer:

 1. Det är så jäkla knepigt att veta vad man KAN äta och samtidigt ta hand om sin hälsa på bästa sätt, för att lista ut vad man inte bör äta är mycket enklare.. Jag har flera olika sjukdomar och jag svarar inte tydligt på kostförändringar, men jag märker ändå viss förändring. Har varit utan gluten ett bra tag nu och inte märkt något tydlig förändring. Fick för mig häromdagen att jag skulle äta havre, reagerade snabbt med extrem trötthet, panikkänslor och efter ett tag tvärförstoppning och en mage som svullnade upp till max. Så nej, havre gick visst inte.. Har inte heller ätit mjölkprodukter på ett tag, men har nu börjat äta lite ekologiskt smör vilket verkar gå bra, överväger att prova lite ekologisk get/fårost. Har inte heller ätit soja på ett tag, men har också där övervägt att prova små mängder. För saken är den att det att min kost är otroligt begränsad. Jag var vegetarian från att jag var 12 till 22 (är nu snart 24), började äta fisk, sedan kyckling...insåg till slut att jag inte mådde så bra av det, kunde inte smälta det och blev stopp i tarmarna. Så nu lever jag på ägg, baljväxter, glutenfria spannmål, grönsaker, frukt, nötter och diverse fett. Kött och fisk är dessutom svårt att hitta bra kvalité. Känns inte bra att köpa broilerkyckling, och ekologisk är svindyr. Fisk är förorenad, eller odlad med massa antibiotika och skit. Fabriksköttet i affärerna känns inte kul att äta, inte ens det ekologiska...och gräsbeteskött från gårdar är inte alltid lätt att få tag på.

  Så tja, vad jag vill komma fram till, är...vad sjutton kan man egentligen äta, enligt dig? Vad är BRA mat? /Martina

  SvaraRadera
 2. Låter riktigt spännande :)
  Tänker bara på alpro soja reklamen- alpro alpro Åh yea

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag undrar om du vet varför jag får en glutenreaktion av griskött. Spelar ingen roll om de är bacon, skinka, fläskfile eller fläskkotletter ? Kan bara äta kyckling och nötkött i dagsläget. Känns väldigt trist. Kan de vara så att de är spår av gluten i griskött som man köper?

  SvaraRadera
 4. Sirpa!
  Jag VET inte, men har en känsla av att grisen matats med rätt mycket spannmål under sin uppväxt till slaktvikt, om nu det kan tänkas vara orsaken till att du får glutenreaktioner på grisköttet?! En tanke bara. Har ingen som helst aning om den stämmer eller ej!

  SvaraRadera
 5. Tack för ditt svar. Ja de är så konstigt. De kan ju vara så, men så konstigt att ingen annan reagerat på de, har inte hittat nån med samma problem av griskött trots att jag letat som en tok på nätet. Reagerar inte på korv konstigt nog. Kan vaccum förpackningarna ha nån påverkan mån tro?

  SvaraRadera