fredag 13 juli 2012

Boken om kopplingen mellan kost och sjukdomar är nu klara!


Den efterlängtade boken i serien "de vita gifterna"om vår kost och olika sjukdomar i spåren av denna är nu klar!  

* Not 3 oktober 2017, se nedan bild! Tidigare böcker nu ersatta 2017 av den omfattande boken: "Hälsoproblem & sjukdomar orsakade av vad vi äter", se länk längre ned på denna sida.


Boken är den första i serien "de vita gifterna" och har vid omarbetningen samtidigt utökats från tidigare 399 sidor till att nu omfatta hela 468 (!) sidor späckade av information. Alla 3 böckerna i trilogin omfattar tillsammans ca 1300 sidor och bildar ett unikt och gediget uppslagsverk över kostrelaterade sjukdomar.

I Mars 2011 öppnades denna blogg  ”Gluten och mjölk är källan till dom moderna sjukdomarna” som snabbt fick mer 150 000 tusen besökare på lite över ett års tid. 2,5 miljoner visningar i augusti 2018!

I denna boktrilogi sammanställs nu mer än 8 års studier bakom upphovet till det moderna samhällets sjukdomar och hur maten spelar en betydande och avgörande roll.

Genom bloggen har 1000-tals personer kunnat identifiera källan till olika besvär.


Känner du dig helt tillfreds med din doktors svar och litar du fullt ut på dina provsvar ?  Om inte, då ska du läsa denna bok som kommer att ger dig en annan syn på kostens betydelse i våra liv och kanske även svaren på dina besvär.

TV4 har gjort mängder av besök på denna blogg och intressant nog togs ämnet upp till behandling i "Efter 10" och "Dom vita gifterna" med Malou von Sivers som programvärd.

Boken visar även dom tydliga kopplingarna mellan kosten och t.ex diabetes hos barn/vuxna och även bokstavssjukdomarna som allt fler barn och även vuxna diagnostiseras för.

Ämnet sädesslagen och dess historia behandlas också, och hur det svenska vetet redan 1901 "modifierades" genom på kromosombasis dvs förändring av antalet naturliga kromosomer, en tidig variant av "GMO" förädling som sedan kom att visa sina negativa effekter på hälsan under dom följande 100 åren fram till våra dagar.

LCHF kosten som blivit allt populärare, behandlas också och vad som man bör se upp med runt denna kost, vilket innebär "A och O" för den som uppbär kostrelaterade sjukdomar och överkänsligheter.


Boken/böckerna behandlar också ingående våra “åldersrelaterade sjukdomar” som ofta inte kopplat till ålder utan till kosten, bl.a. demens, alzheimers, ledbesvär och reumatiska sjukdomar. Andra sjukdomar som vi direkt hänskjuter till ålder är prostatainflammation och därpå följande cancer, även här spelar kostens roll och betydelse in.

Fall av fibromyalgi har ökat lavinartat på 30 år och kopplingen till kosten är fullt säkerställd.
Sjukdomarna MS och ALS som ökar i västvärlden visar sig i allt fler undersökningar också ha kopplingar till vår tids kost.  

Endometrios har ökat och diagnostiserats allt längre ner i åldrarna och än idag klassar faktiskt många av den äldre generationens läkare dessa besvär som psykosomatiska vilket är helt uppåt väggarna.

Ökningen av psykiska besvär och förskrivningarna av preparat inom denna kategori har skenat dom sista 10 åren. Diagnostiseringar som bipolär sjukdom, schizofreni, psykoser, depressioner, med mera utreds näst intill aldrig för bakomliggande orsaker.

Intressant att notera här är att den som söker till t.ex vårdcentral/sjukhus för besvär utsätts nästan obligatoriskt för provtagningar av olika slag innan läkaren förskriver medicin. Inom psykiatrin räcker det oftast med patientens berättelse så förskrivs preparat och väldigt ofta narkotikaklassade och starkt vanebildande.

Många gamla människor åtföljs ofta av ett helt apotek av mediciner och tabletter när det finns garanterat bättre alternativ i form som att se över kostens roll, att våga öppna vägarna för alternativ till den inrutade "husmanskosten" som orsakat mycket onödigt lidande och i många fall en förtida död.

Rubbningar i sköldkörteln och dess funktioner genom just vår moderna kosthållning, blir allt vanligare och fallen kryper också längre ner i åldrarna som nu diagnostiseras för hypotyreos alt hypertyreos. Besvär med högt blodtryck står också för en markant ökning bland befolkningen.

Det är dags att sätta ner foten en gång för alla och ärligt och öppet redovisa källorna till många sjukdomar hos barn, vuxna och hos dom gamla, det är dags att belysa det fullständigt vansinniga och idiotiska tablettmissbrukande som många läkare förskriver nästa på "rutin" i stället för att gå till botten med orsakerna.

Boken har på kort tid blivit populär och är den första i sitt slag någonsin och är unik på den svenska marknaden. Den sticker ut hakan rejält och vågar visa upp det som tidigare aldrig förevisats eller debatterats i Landet Brunsås.(Sverige) 

De rekommenderas även till läkare/läkarstuderande som ett komplement till befintlig medicinsk litteratur som oftast inte upptar ämnet med kost/näringslära och sjukdomskopplingarna i någon större utsträckning.

*Önskar du att beställa av de senaste böckerna kan du följa denna länk: Bokrelease 201711 kommentarer:

 1. Tack Micke för denna fantastiska bok !
  Efter att tacksamt mottagit det provexemplar av denna bok du skickade mig för opartiskt utvärdering, så måste jag säga att denna boken är en klockren fullträff som kommer att sopa mattan med vedertagna begrepp och bli en tuff utmanare för vårt heliga medicinska fakultet och för profittörstande läkemedelsindustri.

  Du skriver på ett ställe i boken att "de lärde skola komma på skam" och det stämmer för så är det, det läggs miljontals kronor på på forskning som inte verkar leda till något och man fråga sig om forskningen många gånger är styrd och att man sätter vinstintresset i första rummet framför patienternas bästa.

  Jag kommer att rekommendera mina vänner och övriga att läsa denna bok som har så mycket nytt att tillföra och där man som man säger i dessa tider "vara sin egen doktor"

  Tack än en gång och lycka till !

  Hälsningar Anna-Lena Gustafsson i Kungälv

  SvaraRadera
 2. Hej
  halkade in här genom en annan blogg och fastnade. Mycket intressant och jag har ett tag nu misstänkt att jag antingen är glutenöverkänslig eller är allergisk mot sädesslag.
  Tänkte fråga dig vad du tror då du verkar ha en massa kunskap i ämnet.
  För några år sedan togs ett blodprov/allergi vilket visade på en mycket kraftig allergi men dock inte mot djur. På allergimottagning gjordes sedan pricktest mot de vanligasta allergenerna som pollen och djur (ej mot födoämnen) som visade absolut ingenting och då har jag en jäkla massa besvär som nästäppa, rinnsnuva, astma, en överjävlig trötthet, yrsel när det blir för mycket, klåda i öron och stickningar på tungan mm. Jag har själv genom pulsmätming (http://www.halsovagvisaren.se/12208372) fått bekräftat att jag reagerar på saker jag äter och dricker. Har också en kraftig doftöverkänslighet. Vid en pulsmätning efter intag av en kanelbulle skenade pulsen iväg rejält. Jag märker också att jag mentalt mår mycket sämre vid de tillfällen jag stoppat i mig något som innehåller mjöl (gluten?) och det kan sitta i ett bra tag. Så egentligen kanske det är så att jag faktiskt inte tål gluten? Dricker aldrig mjölk och har inte gjort sedan sex års ålder äter dock ost och använder grädde och creme fraiche. Vad tror du, vore det idé att testa en glutenfri och kanske också en mjölfri kost?
  För övrigt vill jag bara säga att din sida är mycket informativ och bra. Hit lär jag återvända.

  SvaraRadera
  Svar
  1. mycket intressant, påminner om mina problem, skulle gärna också vilja ha svar på det du undrar över. littleme

   Radera
  2. Felicia och Little FunkPunk!
   NU beställer jag boken av Micke PLUS att jag skulle vilja ge svar på frågan ni ställer till honom; de symptom ni har visar att ni i MINST tre, helst sex månader bör utesluta gluten (i mjölprodukter) och kasein (i mjölkprodukter)till hundra procent PLUS även dra ned på sockerkonsumtionen i så stor utsträckning som möjligt SAMTIDIGT som ni tar kosttillskott i form av tarmbakterier, omega-3, vitaminer och mineraler! En bra bok att följa är Kärnfrisk Mat MEN om ni har lätt för att gå in i autism/schizofreniliknande symptom bör ni även utesluta sojaprodukter (vilket Kärnfrisk familj har som alternativ till mjölk, då finns det andra alternativ, ex. ris- eller havremjölk MEN är man allergiker skall man även vara försiktig med havreprodukter då de kan innehålla spår av gluten!)
   Lycka Till!!!

   Radera
 3. Hej
  Finns boken i någon bokhandel i Stockholm idag?

  SvaraRadera
 4. Nej inte än men inom kort kommer den även att finnas tillgänglig i bokhandeln..

  SvaraRadera
 5. Hur gör man för att som frilansjournalist och bloggare beställa boken? Jag hittar inga kontaktuppgifter till något förlag eller presskontakt.

  SvaraRadera
 6. Du kan väldigt enkelt följa länken på sidan längst ned så kommer du till webb-butiken och kan göra en beställning där. Pressrelease för boken kommer inte förrän senare i höst, och då kommer även boken i bokhandel, bibliotek med mera.
  Har du fler frågor går det bra att maila till: mickeskribent@gmail.com

  SvaraRadera
 7. Har du något datum för pressrelease nu?

  SvaraRadera
 8. Nu har jag beställt boken och hoppas att den blir ett bra verktyg för mej och min familj att bli friska, Mamma har både struma och fibromyalgi men utan att få behandling, då hon inte ville gå med på att ta tabletter mot depression eller steloperera händerna. Heja den svenska läkarkåren.
  Hittade denna bloggen nyligen och hoppas att det ska vända nu!

  SvaraRadera