måndag 7 januari 2013

Rätt foder till våra husdjur - Glutenintolerans hos hund och katt

En god fortsättning på det nya året önskar jag alla läsare och följare av min blogg !

Jag vill nu slå ett slag för våra kära husdjur som också påverkas av fodret som ofta har inslag av skadligt spannmål och ett slag för dem som storartat tar tag i saken och även erbjuder bra foder.
Husdjuren uppvisar också allt oftare samma typ av följdsjukdomar som drabbar människan i spannmålsrelaterade åkommor.Tidigare har jag tagit upp ämnet på bloggen som du finner här: Husdjur och människor drabbas båda av moderna sjukdomar !

Charlotte Berggren som driver Laggarebo Djurfoder har själv varit svårt sjuk i glutenintolerans.
Charlotte Berggren
Idag arbetar hon för djurens hälsa och erbjuder de renaste och mest naturliga foder som finns till hund, katt och häst.
En stor sortering av utvalda och testade gluten och spannmålsfria foder för hundar och katter erbjuds via hennes butik.
Charlotte utför håranalyser på främst hundar och katter i syfte att hitta rätt foder och naturliga tillskott samt för att läka ut olika sjukdomar såsom klåda, gastrit, öronproblem m.m.
Många katt och hundägare har fått hjälp av Charlotte att ge rätt foder för djuren och även att få ett konstaterande om deras djur lider av glutenintolerans.
Laggarebo Djurfoder-karta
Varför uppmärksammar då inte veterinärer dessa problem som fodret ger ? Svaret kanske inte ligger så långt borta egentligen, för ofta säljer veterinärerna själva foder och upp till 40% av veterinärernas inkomster kommer från foderförsäljningen och man kanske inte"biter den hand som föder".
Här kanske råder samma jargong som inom sjukvården nämligen att läkarna har procent på förskriven medicin och gör inte särskilt mycket väsen av sig om ev biverkningar utan pengarna styr.

Här finner du Charlottes webbutik:  http://www.yourvismawebsite.com/laggarebo

2 kommentarer:

 1. Kolla in detta om GMO-majs:

  http://www.foodmatters.tv/articles-1/gm-corn-linked-to-cancer-tumors

  Och det finns en länk till studiens abstract längst ner.

  SvaraRadera
 2. Hej, jag skulle vilja höra om det finns några typiska "avgiftningssymptomer" som man får när man i början utesluter mjöl/mjölk ?
  mvh Gunnel

  SvaraRadera