onsdag 12 november 2014

Fri från epilepsi på gluten & mjölkfri diet!



Ett glädjande mail i min inkorg för någon månad sedan! (november år 2014)

"Hej!
Min ena son har haft epileptisk störning sedan födsel/ung ålder.
Vi uppmärksammade det vid 2-årsåldern, att han kunde stelna till ibland.
Inga anfall... men en störning - som slutade i talcentrat.

Störningarna ökade långsamt i styrka över åren, och doseringen likaså.
Knappt ett halvår efter gluten- & mjölkfri diet, så visade nytt EEG på ungefär halverad störning... och efter ytterligare 1 år (när han fyllde 13, innan sommaren) - så fanns det inte ens något spår av någon epileptisk störning hos honom.

Han är helt fri(sk), vad gäller det.... och det tack vare informationen/tankeställarna/faktan i dina böcker.

Sedan efter sommaren så är hans syskon satt på samma diet också.
Ingen av oss har testats för något, utan det känns bara rätt att strunta i bägge (gifterna). Jag själv har blivit av med de mesta "myror i byxorna", sedan jag började - för knappt 2 år sedan.

Så, tack så mycket! :) "

Vill du läsa mer om epilepsi och gluten kan du också läsa detta inlägg på denna blogg: Epilepsi och obehandlad celiaki

*Vill du veta mer om hur kosten ligger bakom en uppsjö av sjukdomar? Då ska du läsa "Hälsoproblem och sjukdomar orsakade av vad vi äter" (2017). I augusti 2017 släpptes också Stora Kosthandboken.

Du hittar böckerna här: Bokrelease 2017









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar