onsdag 4 mars 2015

LCHF och glutenfritt - Utlottning av Mariann Anderssons fina bakböcker!

Tävlingen avslutad 20 mars och vinnare av bakböckerna blev: Karin Delerholt i Skellefteå och Annelie Björn i Hoting. Grattis till er! Vinsterna kommer inom kort på posten.

Jättefina receptböcker lottas ut!
Jag tänkte här slå ett slag för en väldigt kreativ och duktig kvinna vid namn Mariann Andersson som jag lärt känna genom den research jag gör på området runt gluten, vilket inneburit att jag även studerat LCHF då det är en glutenfri koststil och därigenom träffat på Mariann och hennes fantastiska böcker, och nu har jag bestämt mig för att lotta ut 4 exemplar av dessa.


Mariann Andersson har gett ut flera böcker med fina recept för både vardagen och lite mer festliga tillfällen. Böckerna är LCHF inspirerade och baserade vilket gör att alla recept i böckerna är helt fria från gluten. Det många saknar som byter koststil är just bröd och bakverk och i Marianns böcker kan alla hitta sina egna favoriter. 


I en del recept ingår mejeri men det är inga svårigheter att byta ut just detta mot något mejerifritt, t.ex grädde kan bytas mot havregrädde eller kokosgrädde och smör mot t.ex kokosolja eller mjölkfritt smör. Men det är upp till den som vill baka recepten att prova sig fram och tror man sig tåla mejeriprodukter behöver man inte ändra på något.


Med gott samvete kan man kalla Marianns bakverk för hälsosam bakning. De har en näringsfördelning som riktig mat, och är både mättande och nyttiga och vanligt socker används inte utan andra naturliga sötningsmedel som du finner i recepten.
Mina egna favoriter som jag ofta bakar är ljusa tekakor, solroslimpa och basilikabröd och oftast gör jag 2 satser av varje bröd för att kunna frysa in och enkelt ta fram och tina upp vid behov.


För lite festliga tillfällen har jag fallit för semlorna, kanellängderna och mazarinerna och för en bit gluten och sockerfritt godis till kaffet.


Böckerna är inbundna, välplanerade, har snygga bilder och recept som alla kan baka efter och ingredienserna finner du i nästan alla vanliga matbutiker.


De böcker jag tänkt lotta ut är Marianns ”Baka matbröd med LCHF” och ”Baka med LCHF”.
2 vinnare får båda Marianns böcker samt ett exemplar av min nya kosthandbok för intoleranta.

Maila in ditt namn och adress till: skribenten1@yahoo.com senast den 20 mars om du vill vara med i utlottningen. Vinnarna underrättas via mail.

Du kan läsa mer om Marianns böcker och andra annat hon bakar på hennes förträffliga blogg:  http://mariannslchf.se/mina-3-bocker/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar