onsdag 11 maj 2016

Glutentrenden och gluten - den mediala propagandan mot glutenfri kost


Man ser nu allt oftare negativa rubriker som "Få hälsoeffekter med glutenfri kost" trots att många mår bättre på glutenfri kosthållning.
Vi kan se allt mera "experter" yttra sig i media och ifrågasätta den populära glutentrenden...men varför? Kan man se ett mönster att alla dessa "experter" som "köpta" FÖR att äta konsumtion av gluten och glutenhaltiga livsmedel inte ska minska ytterligare?


Glutentrenden gör att försäljning av glutenhaltiga spannmål som vete, korn och råg och produkter tillverkade av dessa sädesslag minskar kraftigt i västvärlden.... vilket betyder förluster för jordbruk, näringsliv och industri...och en hälsovinning för dem som slutar äta gluten i formerna: vete, korn och råg. Man kommer säkert att kunna fastställa om något årtionde sjukdomar relaterade till gluten och glutenintolerans minskar.


Att äta glutenfritt har gjort att otaliga mängder människor kan berätta om en betydligt bättre hälsa och välmående...och ofta lindras eller försvinner besvär och sjukdomstillstånd...och vilka förlorar på att man kan äta sig till ett friskare och hälsosammare liv?...Jo läkemedelsindustrin som nu förlorar miljarder på denna nya trend varje år...

 
I Vetenskapens Värld som sändes av SVT den 9 maj 2016 handlade det om glutentrenden att äta mindre gluten och äta mer glutenfritt. Man kan tycka sig se ett "mönster" som både talar för och emot gluten, med andra ord är filmen gjord på ett skickligt och utstuderat sätt för att skapa "tvivel" och göra människor osäkra i frågan  och få dessa osäkra människor att lita till "experternas" ord mer än till det andras berättelser, det egna tänkandet och egen slutledningsförmåga...Hur det än är så bestämmer varje individ över sin egen kropp och vad man väljer att stoppa i sig.En annan källa till sjukdom och besvär är ju även den moderna processade mjölken. Mjölkkonsumtionen är också på tillbakagång vilket gör att det blir ett stort överskott på mjölk och vinsterna minskar för mjölkindustrin. Detta har man dock försökt lösa genom att göra större reklamkampanjer och lyfta fram olika kaffedrycker där mjölk ingår som t.ex "kaffelatte"...Kanske det är dags att testa alla barn i Sverige till att börja med för glutenintolerans/känslighet/celiaki som vissa forskare vill? Ja, det kan vara en god idé för det är ju barnen som ska ta över i samhället efter oss...och en bra början kan ju vara att t.ex alla skolor inför glutenfri mat...

 "- Att folk på eget bevåg börjar äta glutenfritt, kan också vara att blodproverna är osäkra", säger Jonas Ludvigsson barnläkare i Örebro och professor vid Karolinska institutet.

En av mina kontakter sade något intressant runt glutenproblematiken och intolerans mot gluten i en intervju jag gjorde år 2010, och detta tar jag upp på baksidan av bok 2 i min trilogi, där det står:
"En utländsk professor inom pediatrik som länge forskat runt glutenintolerans sade följande kloka ord vid en intervju 2010: "Varför säger inte läkarkåren sanningen? Då kunde 80 % av patienterna gått hem från sjukhusen varje dag".


Bloggen ofrivilligt nedstängd
Avslutningsvis kan jag tillägga att när programmet glutentrenden gick på Tv den 9 maj så släcktes plötsligt min blogg ner och var stängd och osökbar på nätet i över 12 timmar och trafiken till min blogg var under den tiden 0 (noll besök). Som det såg ut så gavs celiakiförbundets sida då främsta favör och kom överst i 3 träffar vid googlesökning istället för denna glutenblogg som haft  miljonbesök, och som alltid brukar ligga som nummer 1 eller 2 vid sökning på google.

Det googlades friskt med 1000-tals sökningar på orden "gluten" och "glutenfritt" samt "glutenintolerant" efter programmet och dessa sökningar skulle per realitet automatiskt ha hittat till min blogg och givit ett högt rankat sökresultat, men så var icke fallet för den fanns inte utan "fel 502" visades.

Det är fruktansvärt om sökmotorer kan påverkas och styras vid behov...OM det är så är det faktiskt en obehaglig utveckling som pågår...

Inlägget kommer att uppdateras i mån av tid...

 *Vill du läsa mer i ämnet samt hur kosten ligger till grund för mängder av sjukdomar, allergier och överkänsligheter så kan du göra det i den mest omfattande bok som släpptes den 15 januari 2017. I augusti 2017 släpptes också Stora Kosthandboken.

Du hittar dem här: Hälsoproblem & sjukdomar orsakade av vad vi äter

1 kommentar:

  1. Hej, jag lägger in denna artikel på min sida nu, jag är själv gluten och mjölkallergisk/intolerant, och jag vet hur farligt det är, med följdsjukdomar och mera.Sprider sanningen...

    SvaraRadera