fredag 2 mars 2018

Onödiga sjukdomar - Kolesterolet

4 små korta utdrag ur min bok, Stora Kosthandboken om kolesterol:

"Onödiga sjukdomar

Hög kolesterolhalt, reumatism och osteoporos (benskörhet), anledningen till att de överhuvudtaget existerar, beror på vår konsumtion av animaliska produkter. Faktum är att animaliska produkter har hög fetthalt, hög halt av kolesterol och är väldigt fiberfattiga, vilket är mindre bra.

Vad är då kolesterol? Jo det är ett ämne som hos människa och djur utsöndras från levern, och är nödvändigt för och i många kroppsfunktioner. 25 % av kolesterolet i vår kropp finns i hjärnan. Det har betydelse för membranfunktionen i cellerna och är råmaterialet för progesteron, östrogen, kortisol, testosteron och D-vitamin.

Vi utsöndrar ca 2000 milligram kolesterol per dag och vår kropp använder detta i alla vävnader. Kroppen utsöndrar dagligen sitt behov av detta ämne, oavsett om du får i dig kolesterol via maten eller inte!

Detta på grund av att det är endast det kolesterol som kroppen själv producerar (kroppseget) den kan använda sig av, så det kolesterol som kommer in i kroppen via konsumtion av animaliska produkter är bara en belastning och hälsorisk.

En sak du som läsare av denna bok ska vara medveten om, och det är att du hittar inte kolesterol någon annanstans utom i våra och djurens vävnader, det existerar inte i växtriket!
Så om vi slutade konsumera våra vänner djuren så skulle det inte finnas några kolesterolproblem överhuvudtaget.

Undersökningar har visat att animaliskt kolesterol höjer kolesterolhalten i blodet, medan vegetabiliskt protein sänker den!

Bara det jag hittills tagit upp, borde kanske få dig att tänka om och äta mindre av animaliska produkter, och öka intaget av grönsaker och frukt istället, eller hur? ...forts ...



Gallstensbesvär

Det orsakas i huvudsak av samma feta överskottsprodukt, nämligen kolesterolet. Kolesterol är en vaxartad substans. Mättade fetter från animaliska produkter och transfetter är ett problem, eftersom dessa fetter får levern hos vissa människor att producera mer kolesterol än vad den annars skulle göra. Oljor som palmolja, palmkärnolja och kokosnötolja, kan också vara en annan utlösande faktor som gör att levern producerar mer kolesterol. Dessa oljor finns ofta i bakverk.

Kolesterol och mättade fetter från animaliska produkter är även en bidragande orsak till arterioskleros*.
*Arterioskleros är en generell term som syftar till en förtjockad kärlvägg och en minskad elasticitet, förr kallade man det i folkmun för ”åderförkalkning”....forts...

...cancer skulle kunna reduceras radikalt i samhället om alla insåg grunden till cancer och drog ner på konsumtionen av animaliska produkter. Det är bevisat att höga fetthalter, höga halter av kolesterol, djurens eget slagg och hormonprodukter som finns i produkterna vi äter, vår kropps egna slaggprodukter och giftiga avfall från animaliska produkter vi stoppar i oss samt avsaknaden av fiber i animaliska produkter, är en av de dominerande anledningarna till cancer i tjocktarm, ....forts....

...köttätare svettas inte genom huden som vi för de har inga porer. Deras urin är sur, medan vår är alkalisk (ska vara). Köttätande djur har en förmåga att bryta ned stora mängder kolesterol, och de har enzymet Urikas för att bryta ner urinsyra. Vår lever kan bara bryta ner små mängder kolesterol därför att vi saknar detta enzym....forts ...

... ofiltrerad äppelcidervinäger har också höga halter av pektin, som fungerar som en svamp i tarmen, det suger upp vatten och giftiga tarmprodukter och bland annat binder det kolesterol och för det med sig ut ur kroppen, vilket minskar risken för hjärt- och kärlproblem. I tillägg har man kommit fram till att vinägern hjälper till vid reglering av insulin eftersom vinägern hindrar stärkelse att omvandlas till socker...forts ..."


Vill du läsa mera hittar du boken här: Stora Kosthandboken 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar