söndag 18 september 2011

Mjölkprotein - Gluten - Hudreaktioner - Blåsor i munnen - Dermatitis - Psoriasis - Nässelutslag. Gluten-celiaki

Den skadade tarmens tillstånd och reaktioner på gluten och mejeriprodukter återspeglas även på huden och i munnen. Vid celiaki är det extra påtagligt.


Utslag (nässelutslag - histaminbesvär) men även  luftvägspåverkan med hosta och eventuella små febertoppar ska tidigt tas på största allvar och uteslutning av livsmedel som innehåller gluten (vete, korn och råg), mjölk och övriga mejeriprodukter i den dagliga kosten påbörjas.

Komjölksprotein-intolerans
 

Akut form: kräkning, diarré, kolik, hudutslag, hösnuva, andningsbesvär.
 

Långsam typ: stora kletiga avföringar men även förstoppning är vanlig med deformerad avföring (t.ex. små kulor/klumpar i bajskorven), infektionskänslighet, små kliande utslag, små febertoppar, trötthet, irritation, vitamin/mineralbrist.

Exempel på avföring att reagera på:Exempel på hud och munreaktioner vid intolerans mot gluten men även mot mejeri:


*Vill du läsa mer i ämnet samt hur kosten ligger till grund för mängder av sjukdomar, allergier och överkänsligheter så kan du göra det i den sista och mest omfattande bok författaren Michael Håkansson släppte den 15 januari 2017. I augusti 2017 släpptes också Stora Kosthandboken.Båda böckerna uppdaterades vid omtryck i maj 2018.1 kommentar:

  1. Tack för att DU finns och hjälper oss utsatta!
    Ha det bra! Kandia

    SvaraRadera