söndag 21 april 2013

Genmodifierat vete (GMO) kan ändra människans arvsanlag för gott! Gener stängs av.

Australiska forskare i Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO), australiensiska regeringens egen forskningsorganisation, utvecklar nu en vetesort där vissa gener stängs av permanent.

Noaks Ark på Svalbard - "Doomsday Vault" skapades för att bevara jordens alla ursprungliga fröer, dvs "originalen" undan en eventuell global katastrof.

När Microsoft grundaren Bill Gates beslutar genom Gates Foundation att investera $ 30 miljoner på ett projekt är det definitivt värt att titta närmare på.

Inget projekt är mer intressant för tillfället än projektet på en av världens mest avlägsna platser, Svalbard. Bill Gates investerar miljoner i en fröbank i Barents hav nära Arktiska oceanen, cirka 1100 kilometer från Nordpolen.

Den första anmärkningsvärda punkten är vilka som sponsrar valvet Doomsday!

Här ansluter mangrant:
Norska staten, Bill & Melinda Gates Foundation, den amerikanska jordbruksnäringsjätten DuPont / Pioneer Hi-Bred, en av världens största ägare av patenterade genmodifierade (GMO) frön och relaterade agrokemikalier, Syngenta, det stora schweiziska GMO utsädes och agrokemikalie företaget genom sitt Syngenta Foundation, Rockefeller Foundation, en privat grupp som skapade "genrevolutionen" med över 100 miljoner USD i startkapital sedan 1970-talet, CGIAR, det globala nätverket som skapats av Rockefeller Foundation för att främja dess ideal av genetisk renhet genom förändringar i jordbruket.

Lämnar detta nu "portarna öppna" för en global modifiering av grödor som styrs upp via Monsanto?

Vi har ännu inte sett de värsta skadorna gentekniken kan göra. Australiens statliga myndighet, Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO), utvecklar vetearter som är designade för att stänga av gener permanent.

Professor Jack Heinemann vid University of Canterbury:s centrum för integrerad forskning i biosäkerhet har studerat vetet potential. Digital Journal rapporterar att han säger:

"Vad vi funnit är att molekylerna skapas i denna vete, avsett att tysta vete gener, kan matcha mänskliga gener, och genom förtäring, kan dessa molekyler in människor och potentiellt tysta våra gener. Fynden är absolut säkra. Det råder ingen tvekan om att dessa matcher existerar."

Konsekvenserna av detta klargörs av Professor Judy Carman vid Flinders University:  

Om detta tystar samma gen i oss som det det tystar i vetet – ja, då tenderar barn som fått detta enzym som inte längre fungerar, att dö vid ungefär fem års ålder.

http://www.greenmedinfo.com/blog/gm-wheat-may-damage-human-genetics-permanently

Om detta släcker ut samma gen i oss som det släcker ut i det genmodifierade vetet, har det potential att döda människor. Men det är värre än så. Tystade gener tystas för gott och förs vidare till kommande generationer.

Det framgår av artikeln att även Monsanto är inne på tanken på, att via genmodifiering av grödor, överföra tystade gener till insekter som skadar grödorna, som ett sätt att ta död på dessa insekter.
Den australiska regeringen och Monsanto blundar alltså för vad som kan hända människor när de äter dessa grödor. Varför skulle människan vara tåligare än insekter?

Genteknikföretagen och samarbetande maktelit inom regeringar och forskningscentra (t.ex. Sveriges Lantbruksuniversitet) tävlar om att få dela på kakan av kortsiktiga vinster, medan de samtidigt bidrar till en ekologisk katastrof med allt starkare gifter och genetiskt nedsmittade organismer. Endast fantasin sätter gränser för vad en sådan ekologisk tsunami kan tänkas åstadkomma.

Kräv GMO-märkning!

Låt oss kräva att veta vad vi äter, låt oss kräva märkning av alla livsmedel som blivit kontaminerade med GMO (direkt eller indirekt via GMO-foder).

Om GMO är något positivt så är det ju ett försäljningsargument. Endast om GMO är ”en ulv i fårakläder” finns det anledning att inte informera, inte märka.

Vågar Arla utmana svenska konsumenter?

Intressant att notera är att Arla just nu funderar på om de ska tillåta GMO-foder i Sverige. Ännu ett effektivt sätt att ta död på svenskt jordbruk, för vem vill köpa GMO-produkter?
http://www.kostdemokrati.se/midi/2012/11/16/arla-suger-ut-mjolkbonderna/

Arla kör sitt eget race och i kläm kommer svenska bönder, som precis som i schack verkar kunna offras för att flytta fram sina affärsmässiga positioner.
När man sedan etablerat monopol kan man styra priset som man vill, både inköp av gårdsmjölken från bonden och utpriset till konsumenter. Genialiskt uttänkt!

Kanske måste vi också vänja oss vid mjölk från kor som äter genmanipulerad majs och soja?
Men marknaden håller på att svänga. Det är bara inom den offentliga sektorn denna trend hålls tillbaka, där gäller fortfarande Livsmedelsverkets påbud om lightprodukter och margariner. De i sin tur går i ILSI´s ledband när de rekommenderar en sjukdomsframkallande gödningskost.

Folket måste, via sina förtroendevalda politiker, kräva en obligatorisk märkning av alla GMO-livsmedel, i sann demokratisk anda, så att vi själva kan välja vad vi stoppar i munnen på oss och våra barn. De politiker eller partier som vill smyga in GMO utan vår vetskap förtjänar inget fortsatt förtroende.
Detta är en av vår tids allra viktigaste politiska frågor!

*Vill du läsa mer om GMO och då även den svenska GMO-historien och faran med genetiskt manipulerad/förändrad mat, så kan du läsa om detta i Michael Håkanssons böcker, där även GMO avhandlas som en viktig bit i vår vardag att skaffa sig kunskaper om. Böckerna tar även grundligt upp moderna sjukdomar och dess koppling till vår kost. 

Böckerna hittar du här: Bokrelease 2017
 

5 kommentarer:

 1. Är glad att jag äter lågkolhydratkost ..där finns inga spannmålsprodukter i allafall...detta är ju väldigt skrämmande utveckling...// Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men LissasVitas en massa ohelsosamt kjött både for miljön,verden,dyrevern och dig!!Dom spiser GMO soja,sprötet full av antibiotika och behandlas/slaktas fruktonsvert,-fordi du med flere skal eta ohelsosam lavkarbo!!

   Radera
 2. Nä..men köttet du äter kan ju vara fullt av spannmål som djuren har ätit....så vad är skillnaden ?

  SvaraRadera
 3. Även jag är glad över att slutat med spannmål. Har kommit fram till att jag mår dåligt av både spannmål och även (vissa) mjölk produkter. Beror det på förädlingen och pasöriseringen? Ingen aning, förmodligen. Hur som helst är detta inget som ingår i den palientologiska födan. Så för mig är det logiskt att undvika denna "föda". Att produkterna är förädlade är illa nog. Ska man dessutom ändra generna (ännu mer) är det riktigt illa! Helhetshälsa//Joakim

  SvaraRadera
 4. Typ 90% av all majs från USA och soja bönor från Brasilien.
  Såååå... skulle väl vilja påstå att djuren redan äter GMO
  Lr?

  SvaraRadera