tisdag 9 juni 2015

Expert i näringslivets tjänst - En annons för brödbolagen?

Fick ett mail för några dagar sedan med en länk till tidningen Metro där överläkaren Anneli Ivarsson propagerar för gluten.

Anneli Ivarsson har själv köpt boktrilogin "Gluten och mjölk" för något år sedan, och kort efter detta gick hon ut i media och skrev att hon "hittat att industrin tillsätter extra gluten i bakverk och mjöl vilket inte var bra"

Just detta tar bok 1 i serien upp, och kommer av en kartläggning som författaren gjort redan 2011 när han undersökte saken genom intervjuer med olika bagerier och kvarnar, men givetvis gav inte överläkare Ivarsson någon som helst creed eller feedback att hon läst och fått informationen från denna bok.

Hon har i denna nya artikel justerat uttalandet en aning:
"
– Jag är emot det specialbehandlade glutenpulvret som används i halvfabrikat och visst industritillverkat bröd. Det finns inga bevis för att det är dåligt, men det finns starka anledningar att tro det.
– Jag uppmanar kunder att välja bort mat som innehåller glutenpulver."

Den artikel som nu återfinns i tidningen Metro med Anneli Ivarsson ger direkt intrycket av att det är en ren annons (propaganda) för Pågens eller varför inte för hela brödindustrin...man upphör inte att förvånas...


Ni minns säkert när Socialstyrelsen och Brödinstitutet gick ut i en kampanj för en del år sedan att "6-8 skivor bröd om dagen var bra för hälsan" ...Nu tar man till "experter" i marknadsföringen...och en del kan säkert låta sig luras.


http://www.metro.se/nyheter/experten-meningslost-att-ata-glutenfritt-om-man-inte-ar-intolerant/EVHofa!qJ2y2sKttQcI/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar